Bornholms rovfågelshow

Adress: Lundsgårdsvej 4, Nyker, 3700 Rønne Visa karta

Adress: Lundsgårdsvej 4, Nyker, 3700 Rønne

Välkommen till Bornholms rovfågelshow - informativ underhållning för hela familjen. Dörrarna öppnar kl: 10.

Här kan du och din familj spendera några sköna timmar omgivna av vacker natur och fantastiska upplevelser med örnar, gripar, ugglor m.m. En upplevelse du sent kommer glömma!

Upplev de fantastiska rovfåglarna på nära håll. Visste du att de flesta rovfåglar är ensamlevande men Harris-sorten kan leva i familjegrupper upp till 20 personer där honorna har högsta rang i flocken. Ofta jagar de tillsammans. Detta sker genom att honorna sitter högt i trädkronorna och anfaller bytet när hannen fått ur bytet från sitt bo. Honorna äter först, därefter hannarna.

Har du lust att lära dig mer om rovfåglar så kom och upplev hur nära ni kommer dem när de flyger fritt i luften ovanför er.

Falkeneraren visar upp och tränar rovdjuren i naturen och medans det pågår kan du och din familj få spännande information. Skulle vädret vara ostadigt så går vi in i den stora flyghallen.

Det finns även en utställning:
Få mer kunskap om rovfåglar - titta på utställningen med bilder, planscher, uppstoppade djur och film i biografen om Bornholms rovfågelshow.

Butik och café:
Köp med dig souvenirer, vykort, planscher, örnböcker, böcker m.m. och caféet erbjuder smått och gott att dricka och äta.

Showstarttider:
April: Tisdag kl 11.00 (alla dagar i påsk)

Maj: Tisdag, onsdag, söndag kl 11.00

Juni: Tisdag, onsdag, torsdag, fredag, söndag kl 11.00

Juli: Tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag kl 11.00
Tisdag, onsdag, torsdag, söndag kl 16.00

Augusti: Tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag kl 11.00
Tisdag, onsdag kl 16.00

September: Tisdag, onsdag, söndag kl 11.00

Oktober: Tisdag, söndag kl 11.00 (centret stänger den 21/10)

Biljetten är giltig till:
Entré till Bornholms rovfågelshow under våra öppettider, från det valda datumet och 8 dagar fram.

Visa mer
Hotell

Hotel Skovly

Avstånd: 6 km
En bit utanför Rönne ligger detta charmiga hotell. Beläget i ett vackert skogsområde och med Blykobbeå flytande precis utanför hotellrummen är detta ett litet paradis för den som vill ha lugn och ro, men ändå närheten till staden.
Hotell

Griffen Spa Hotel

Avstånd: 7,4 km
Ett av öns större hotell med charm, bedårande utsikt och internationell atmosfär. Vidunderlig utsikt över havet och en bra restaurang. Boende gäster har fri entré till det nybyggda fantastiska "Den Bornholmske Diamant Spa"(stängt måndagar).
Lägenheter

HasleFeriepark

Avstånd: 7,4 km
I Hasle Lystskov ligger denna feriepark med sina radhuslängor utbredda i skog o mark. Efter en promenad på 400 m kommer man till en fin sandstrand. På denna familjevänliga inkvartering finns många faciliteter/aktiviteter. Pooler (uppvärmda under högsäsongen)